logoFentimans









  Cocktails: French Frog


Benodigdheden

- Collinsglas
- Muddler
- Maatbeker
- Boston shaker
- Strainer
- Fijne zeef
- Roerstaafje


  Ingrediënten

- 1 tl lavendelbloempjes
- 1 tl rietsuiker
- 4,5 cl Bombay Sapphire gin
- ½ verse citroen
- 12-tal ijsblokjes
- Fentimans tonic
 
Garnituur

- 1 partje citroen 
  Bereiding

Doe een lavendelbloempje in het mixglas. Voeg er de rietsuiker bij en kneus met de muddler, zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg er de gin aan toe. Neem een halve citroen, snijd in twee helften en knijp uit in het mixglas. Deze cocktail wordt dubbel gezeefd, met een gewone zeef en een fijne zeef. Vul het glas met ijsblokjes, giet de cocktail en vul op met Fentimans tonic.
Serveer met een roerstaafje en een partje citroen.

 


 


  Port & Tonic


Benodigdheden

- Dubbel collinsglas
- Maatbeker


  Ingrediënten

- 6 cl White Port
- Fentimans Tonic
 
  Bereiding

Neem het collinsglas met ijsblokjes, voeg de Port toe. Garneer met een zeste van sinaasappel.


 


  Rio Jockey Club Gin ’n Tonic


Benodigdheden

- Collinsglas
- Maatbeker
- Boston shaker
- Strainer
- Fijne zeef
- Cocktaillepel


  Ingrediënten

-4,5 cl Bombay Sapphire gin
- 1 cocktaillepel Angostura bitters
- ½ limoen
- 10-tal ijsblokjes
- Fentimans tonic
 
Garnituur

- 1 flinterdun gesneden limoenwiel 
  Bereiding

Vul een mixglas met de Bombay Sapphire gin en de Angostura bitters. Snijd de ½ limoen in 2 partjes, knijp ze uit en doe ze in het mixglas. Vul de Boston shaker met ijs, voeg de inhoud van het mixglas erbij en schud lang en krachtig. Strain in een met ijsblokjes gevuld collinsglas. Garneer met het limoenwiel en vul op met Fentimans tonic.
Serveer met een roerstaafje.
 


 


  Branch & Tonic


Benodigdheden

- Collinsglas
- Muddler
- Maatbeker
- Boston shaker
- Strainer
- Fijne zeef
- Cocktaillepel


  Ingrediënten

- 6 eucalyptusbladeren
- 1 tl rietsuiker
- 4,5 cl Bombay Sapphire gin
- ½ cocktaillepel Yuzu bitters
- 10-tal ijsblokjes
- Fentimans tonic
 
Garnituur

- zoethout
- takje eucalyptus
  Bereiding

Neem een mixglas en kneus de eucallyptusbladeren met rietsuiker tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de gin en de yuzu bitters toe en vul de boston shaker met ijs. Sluit de shaker en schud krachtig, double strain met een fijne zeef in het met ijs gevuld collinsglas, vul op met Fentimans tonic.
Garneer met zoethout en een takje eucalyptus.
 


 


  Aperol & Tonic Fix


Benodigdheden

- Collinsglas
- Maatbeker
- Roerstaafje


  Ingrediënten

- 5 cl Aperol
- 2 cl Pompelmoessap
- 125 ml Fentimans Tonic Water
- 8 tal ijsblokjes


 
Garnituur

Zeste van pompelmoes
  Bereiding

Neem een met ijsblokjes gevuld collinsglas en voeg de bovenstaande ingredienten toe. Garneer met een zeste van pompelmoes en serveer met een roerstaafje.
 








  Dark ‘n’ stormy


Benodigdheden

- Collinsglas
- Maatbeker
- Roerstaafje


  Ingrediënten

- 6-tal ijsblokjes
- 4,5 cl Gosling black seal rum (tolereer geen substituut)
- 1 cl falernum
- Fentimans ginger beer
- 1 limoenpartje
 
Bereiding

Vul een collinsglas met ijsblokjes. Voeg er de rum aan toe en de falernum. Knijp het limoenpartje uit in het glas. Vul op met fentimans ginger beer en roer even.
Serveer met een roerstaafje en een limoenpartje.

 


 


  Whisky and Ginger Punch


Benodigdheden

- Glazen bowl of grote karaf
- Scherp mes
- Tumblerglazen
- Pollepel
- Maatbeker
- Muddler


  Ingrediënten

- 1 stuk gember ter grootte van een duim in kleine stukjes gesneden
- 125 gr griessuiker
- 12 cl vers limoensap
- 350 cl Fentimans gingerbeer
- 500 cl Makers Mark bourbon whisky
 
Garnituur

- Limoenschijfjes
- Vers geraspte nootmuskaat
  Bereiding

Deze punch word ijskoud geserveerd , bewaar daarom alle ingredienten in de koelkast. Doe de gember en de griessuiker in de glazen bowl en kneus de gemberstukjes stevig tot pulp. Voeg de Bourbon en het limoensap toe en roer goed tot de suiker oplost. Laat 5 min staan en doe dan het gemberbier erbij. Garneer met limoenschijfjes en verse nootmuskaat.
Serveer in tumblerglazen.


 


  El Diablo


Benodigdheden

- Dubbel collinsglas
- maatbeker


  Ingrediënten

- 5 cl Tequila Blanco
- 1cl vers limoensap
- 1 cl crème de Cassis
- 1 fl Fentimans Gin-ger Beer
- limoenwiel


 
  Bereiding

Neem een ballonglas met ijsblokjes, voeg de Tequila toe, het limoensap en garneer met een limoenwiel.



 


  Moscow Mule


Benodigdheden

- Copper mug
- maatbeker


  Ingrediënten

- 5 cl Vodka
- 2 cl vers limoensap
- 1 fl Fentimans Ginger Beer
- 3 limoenpartjes


 
  Bereiding

Neem de koperen beker gevuld met ijsblokjes, voeg de Vodka, het limoensap toe. Gar-neer met 3 limoenpartjes.








  Horse’s Neck


Benodigdheden

- Collinsglas
- Maatbeker
- Citrustrekker
- Cocktaillepel
- Roerstaafje


  Ingrediënten

- 4,5 cl Bourbon whiskey
- 6 druppels Angostura bitters
- 1 lange citroenzeste
- Fentimans ginger ale
 
Garnituur

- 1 lange citroenzeste 
  Bereiding

Vul een collinsglas met ijsblokjes. Snijd met de citrustrekker een lange citroenzeste boven het glas, zodat de etherische oliën van de citroen in het glas terechtkomen. Rol dan de zeste in het rond een roerstaafje en druk goed aan, zodat er een spiraal ontstaat. Doe de zeste in het glas en giet de Fentimans ginger ale via de cocktaillepel langzaam in het glas.
Omroeren en klaar.
Serveer met een roerstaafje.
 








  Cuba Libre


Benodigdheden

- Collinsglas
- Maatbeker
- Roerstaafje


  Ingrediënten

- 8-tal ijsblokjes
- 4,5 cl Bacardi rum
- 1 flesje Fentimans Curiosity Cola
- 2 limoenpartjes
 
Bereiding

Neem een met ijsblokjes gevuld collinsglas en voeg de bovenstaande ingrediënten toe, Pers de limoen en serveer met een roerstaafje.
Garneer met een limoenpartje en serveer met een roerstaafje.
 


 


  CC Sweet & Sour


Ingrediënten

- 4.5cl scotch whisky
- 1cl kaneelsiroop
- 1cl versgeperst citroensap
- Fentimans Curiosity Cola

  Bereiding

Doe de ingrediënten in een mixglas met ijsblokjes en shake. Giet de cocktail met behulp van een zeefje in een longdrinkglas. Voeg ijsblokjes toe en Fentimans Curiosity Cola. Werk af met een kaneelstokje en stukje tijm.
 

 







Bitter Lemonade

  Vodka Bitter Lemonade


Benodigdheden

- ubbel collinsglas
- Maatbeker


  Ingrediënten

- Vodka
- Fentimans Bitter Lemonade
 
  Bereiding

Neem het collinsglas met ijsblokjes, voeg de Vodka toe. Garneer met een citroenpartje.
 








  Pimm’s Cup


Benodigdheden

- Orgineel Pimm’s glas of dubbel collinsglas
- Maatbeker
- Truffelschaaf (voor het snijden van de komkommer)
- Cocktaillepel
- Rietje


  Ingrediënten

- 8-tal ijsblokjes
- 4,5 cl Pimm’s No. 1
- Fentimans ginger ale
- 1 plakje komkommer
- 1 partje sinaasappel
- 1 partje ananas
- 1 partje citroen
- 1 partje limoen
- 1 partje appel
- 1 framboos
- 1 halve aardbei
- 1 braambes
- 2 takjes munt

 
Bereiding

Neem een orineel Pimm’s of dubbel collinsglas en vul dit met ijs blokjes.. Voeg de Pimm’s toe en garneer het glas met het in partjes gesneden fruit en de komkommer Giet langs een gedraaide cocktaillepel de Fentimans ginger ale langzaam tot aan de rand van het glas, zo vermijd je dat de Fentimans ginger ale gaat bruisen.
Garneer met munt en serveer met een rietje.
 







Herbal Tonic Water

  19:05 Affair


Benodigdheden

- Ballonglas
- Maatbeker


  Ingrediënten

- 6 cl Martini Rosso
- 1 fl Fentimans 19:05 herbal tonic
- sinaasappelpartje
 
  Bereiding

Neem een ballonglas met ijsblokjes, voeg de Martini Rosso toe. Garneer met een si-naasappelpartje. Je kan ook de Martini Rubino gebruiken die heeft een meer intense smaak.
 








  “Rose” Mary’s Baby


Benodigdheden

- Groot wijnglas
- Maatbeker
- Roerstaafje


  Ingrediënten

- 3 cl Gin
- 2 cl vlierbesbloesemlikeur ( St-Germain )
- 1 cl citroensap
- 15 cl Fentimans Rose lemonade
- 8 tal ijsblokjes



 
Garnituur

Enkele verse rozenblaadjes
  Bereiding

Neem het met ijsblokjes gevuld wijnglas en voeg de bovenstaande ingredienten toe. Werk af met de rozenblaadjes en serveer met een roerstaafje.
 


 


La Vie en Rose


Ingrediënten

- 6 cl zoete witte Vermouth (bv. Martini Bianco of Lillet Blanc)
- Fentimans Rose Lemonade
  Bereiding

Giet de vermouth in een groot bol wijnglas. Voeg ijsblokjes en 125ml Fentimans Rose Lemonade toe. Garneer met verse rozenblaadjes en een citroenschijfje.


 
 

 


 


  Rosecco


Benodigdheden

- Champagneglas


  Ingrediënten

- 1/2 Prosecco
- 1/2 Fentimans Rose Lemonade
 
  Bereiding

Giet deze ingredienten langzaam in het Champagneglas. (Serveer ijskoud)




 


  Desert Rose


Benodigdheden

- Ballonglas
- Maatbeker


  Ingrediënten

- 5 cl Tequila Blanco
- 1 cl vers limoensap
- 1 fl Fentimans Rose Lemonade
- limoen-partje
 
  Bereiding

Neem een ballonglas met ijsblokjes, voeg de Tequila toe, het limoensap en garneer met een limoenpartje.










  Summer Seville Cooler


Benodigdheden

- Collinsglas
- Maatbeker
- Roerstaafje


  Ingrediënten

- 3 cl Vodka
- 2 cl Mandarine Napoleon likeur
- 0,5 cl Cynar
- 15 cl Fentimans Mandarin and seville Orange Jigger
- 8 tal ijsblokjes


 
Bereiding

Neem een met ijsblokjes gevuld collinsglas en voeg de bovenstaande ingredienten toe.
Serveer met een roerstaafje.

 








  The Victorian Express Highball


Benodigdheden

- Dubbel Collinsglas
- Maatbeker


  Ingrediënten

- 5 cl Gin
1 cl Dubonet rouge
2 cl English Breakfast Tea ( gekoeld )
1,5 cl Vloeibare suiker
1 Dash lemon bitters
15 cl Fentimans Victorian Lemonade



 
Garnituur

Een in de lengte gesneden citoengrasstengel ( als roerstaafje )
  Bereiding

Neem een met ijsblokjes gevuld dubbel collinsglas en voeg de bovenstaande ingredienten toe. Goed roeren en serveer met citroengrasstengel.