logoFentimans




  • Our Ginger Ale based Cocktails


  Horse’s Neck


Benodigdheden

- Collinsglas
- Maatbeker
- Citrustrekker
- Cocktaillepel
- Roerstaafje


  Ingrediënten

- 4,5 cl Bourbon whiskey
- 6 druppels Angostura bitters
- 1 lange citroenzeste
- Fentimans ginger ale
 
Garnituur

- 1 lange citroenzeste 
  Bereiding

Vul een collinsglas met ijsblokjes. Snijd met de citrustrekker een lange citroenzeste boven het glas, zodat de etherische oliën van de citroen in het glas terechtkomen. Rol dan de zeste in het rond een roerstaafje en druk goed aan, zodat er een spiraal ontstaat. Doe de zeste in het glas en giet de Fentimans ginger ale via de cocktaillepel langzaam in het glas.
Omroeren en klaar.
Serveer met een roerstaafje.
 


 

  Pimm’s Cup


Benodigdheden

- Orgineel Pimm’s glas of dubbel collinsglas
- Maatbeker
- Truffelschaaf (voor het snijden van de komkommer)
- Cocktaillepel
- Rietje


  Ingrediënten

- 8-tal ijsblokjes
- 4,5 cl Pimm’s No. 1
- Fentimans ginger ale
- 1 plakje komkommer
- 1 partje sinaasappel
- 1 partje ananas
- 1 partje citroen
- 1 partje limoen
- 1 partje appel
- 1 framboos
- 1 halve aardbei
- 1 braambes
- 2 takjes munt

 
Bereiding

Neem een orineel Pimm’s of dubbel collinsglas en vul dit met ijs blokjes.. Voeg de Pimm’s toe en garneer het glas met het in partjes gesneden fruit en de komkommer Giet langs een gedraaide cocktaillepel de Fentimans ginger ale langzaam tot aan de rand van het glas, zo vermijd je dat de Fentimans ginger ale gaat bruisen.
Garneer met munt en serveer met een rietje.