BOTANISCH GEBROUWEN

Botanische gebrouwen is geen trendy label dat we voor marketingdoeleinden gebruiken. Het is de unieke techniek die wordt toegepast voor de vervaardiging van hoogwaardige drankjes, die van generatie op generatie van de Fentiman familie is doorgegeven.

Deze botanische brouwtechniek is wat ons van andere koolzuurhoudende dranken onderscheidt. Het is ons unieke verkooppunt waarop de merkbelofte is gebaseerd en garant staat voor een ongeëvenaarde kwaliteit: gekenmerkt door een rijke, diepe smaak, een fijn mondgevoel en een rijke textuur.

Deze weelderige en unieke smaakervaring is alleen mogelijk omdat we de wereld afzoeken naar de beste natuurlijke ingrediënten.

Druk op hotspots voor meer informatie

Americas

Due to its diverse climate and vast amount of fertile land, the Americas can grow a huge variety of fine fruits and flora.

ROZE GRAPEFRUIT

Florida

De roze grapefruit is een van de grootste leden van de citrusvruchtfamilie en heeft een lichtzurige smaak met een vleugje zoetheid. Deze scherpe (en toch zoete) smaak wordt omgevormd tot een heerlijke smakenmelange voor ons Pink Grapefruit Tonic Water: het meest perfecte recept voor een verkwikkende gin tonic.

Europe

At Fentimans we try to source as many ingredients as close to home as possible. Lucky for us, Europe holds some of the finest ingredients in the World!

VLIERBLOESEM

Europa

Vlierbloesem wordt al eeuwenlang voor dagelijkse Engelse gerechten gebruik. Deze delicate planten groeien in het wild in Europese houtwallen en komen in juni tot bloei, als aankondiging van de zomer. Als essentie van een Engelse zomer gebruiken wij de beste vlierbloesems voor een bleke, bloemige vloeistof die tot Fentimans Sparkling Elderflower wordt omgevormd.

SINAASAPPELS

Middellandse Zee

Onze speciale sinaasappels worden gekweekt in rond de Middellandse Zee en staan bekend om hun scherpe en intensieve citrussmaak. Het gematigde klimaat zorgt ervoor dat de sinaasappels langzaam rijpen en een levendige en krachtige citrussmaak krijgen die ons Valencian Orange Tonic Water zijn heerlijke aroma geeft.

ROZENOLIE

Bulgarije

Dankzij de rozenolie heeft onze Rose Lemonade zo’n unieke en heerlijke, bloemige smaak. Wij betrekken onze rozenolie uit Kazanlak in Bulgarije, uit een streek die de Rosenvallei wordt genoemd en bekend staat om de rozenolie van de hoogste kwaliteit. De rozenblaadjes worden slechts eenmaal per jaar in een zeer korte tijdsperiode geoogst. De rozenblaadjes moeten bij zonsopgang met de hand worden geplukt wanneer ze het meest geurig zijn. De olie wordt binnen enkele uren na de oogst uitgeperst. Het resultaat is een delicate en unieke rozensmaak.

Asia

Some of the finest exotic ingredients are grown in the Asian continent.

GEMBERWORTEL

China

Gemberwortel wordt al duizenden jaren in Azië als een geneeskrachtig kruid en een keukeningrediënt gebruikt. Tweeduizend jaar nadat de Romeinen voor het eerst gember in Europa introduceerden, zet Fentimans de traditie voort door de beste gemberwortel uit China te importeren. Voor Fentimans Ginger Beer wordt de gemberwortel eerst gekneusd, waarna de krachtige en pittige vloeistof botanisch wordt gebrouwen en tot gemberbier wordt verwerkt. Het resultaat is gemberbier met een complex, pittig en smaakvol aroma.

Kinine

Indonesië

Kinine werd in het verleden door Britse kolonisten gebruikt als bescherming tegen malaria. Kinine wordt gemaakt van de bast van de kinaboom. Dit is het belangrijkste ingrediënt voor de vervaardiging van tonic. Het is belangrijk om zeer zuivere kinine te gebruiken voor de unieke, droge en iets bittere smaak van een luxe tonic. Wij maken onze tonic met kinine, net zoals dat door de Britten in de koloniale tijd werd gedaan.

Ons zeer ervaren smaakteam ontwikkelt een perfect uitgebalanceerd aroma, met de diepte, het mondgevoel en de textuur die onze klanten van Fentimans verwachten. Voor een gegarandeerde kwaliteit en traceerbaarheid, behouden wij volledige controle over het gehele productieproces. Ons motto is:

Zodra de natuurlijke kruiden en specerijen in huis hebben en zijn voorbereid, begint het meerfasige brouwproces…

We beginnen met het extraheren van de natuurlijke smaakstoffen door de botanische ingrediënten te kiken. Dit is een tijdrovend proces dat niet overhaast mag gebeuren. Hetzelfde geldt voor het verkrijgen van een aantal verschillende smaken van onze botanische ingrediënten: het smaakstofproductieproces resulteert in een geconcentreerde en uitgebalanceerde botanische vloeistof die vervolgens gefermenteerd kan worden.

Fermentatieproces

Het metabolische fermentatieproces op basis van gist is het begin van de magische alchemie waar elke fles Fentimans mee begint.

De fermentatie duurt zeven dagen en vindt plaats in klassieke, vierkante en open gistingsvaten. Hierdoor kunnen de diepe en complexe smaken zich langzaam ontwikkelen terwijl de gist, de suiker en het natuurlijke perensap tot leven komen. Tijdens dit fermentatieproces worden talloze smaakstoffen gecreëerd die bijdragen aan de diepte, complexiteit en smaak van het eindproduct.

Aroma-creatie

Ter aanvulling en verbetering van de gegiste botanische vloeistof worden in-house natuurlijke smaakstoffen en etherische oliën uit zorgvuldig geselecteerde ingrediënten betrokken die vervolgens met de botanische vloeistof worden gemengd. Dit resulteert in heerlijke, unieke en complexe aroma's.

Water en natuurlijke bietsuiker worden eerst toegevoegd en daarna koolzuur om de vloeistof bruisend te maken.

Door pasteurisatie wordt de houdbaarheid van onze drankjes verbeterd. Dit verwarmingsproces speelt echter ook een belangrijke rol in de vermenging van de verschillende etherische oliën, botanische extracten en aroma's.

Het resultaat is een complete, zachte en uitgebalanceerde smaakervaring.

Dat is dus het botanische brouwproces.

Een meerfasig proces van ingrediënt tot fles dat resulteert in de heerlijke smaak van elke fles Fentimans