Geschiedenis

In 1905 werkte Thomas Fentiman als puddelaar in een ijzerfabriek in Cleckheaton in Engeland toen een collega hem om een lening vroeg. Er werd een afspraak gemaakt en het recept voor een botanisch vervaardigd gemberbier diende als waarborg. De lening werd nooit terugbetaald en zodoende werd Thomas de eigenaar van het unieke recept.

Thomas begon het recept te gebruiken en produceerde botanisch gebrouwen gemberbier. Hij leverde aan de deur af en gebruikte een paard en wagen om het bier te transporteren.

Zijn gemberbier werd in handgemaakte stenen potten geleverd, die in het Engels ‘grey hens’ werden genoemd.

Fearless

Fearless was de trouwe hond van Thomas. Niet alleen in 1933, maar ook in 1934 won ze de gehoorzaamheidsprijs van Crufts. Thomas was zo trots op zijn hond dat haar portret niet alleen op de flessen prijkt, maar ook in elke Fentimans fabriek bewonderd kon worden. Tot op de dag van vandaag bewaakt de trotse Fearless elke fles Fentimans.

DE DAG VAN VANDAAG

De wereld is de afgelopen honderd jaar na de oprichting van het bedrijf door Thomas Fentiman sterk veranderd. Fentimans heeft zich dus aan de vereisten van de moderne wereld moeten aanpassen. Mensen kopen niet meer aan de deur en daarom verkopen wij onze producten nu online, in winkels, bars en restaurants. De oude stenen potten met het portret van Fearless zijn ook vervangen door onze unieke en speciaal ontwikkelde glazen flessen.

Ruim 100 jaar sinds het bedrijf met de vervaardiging van botanische drankjes is begonnen, is dit nog steeds een familiebedrijf. De huidige eigenaar is de achterkleinzoon van Thomas Fentiman. Ook gebruiken wij nog altijd de multifase, botanische brouwtechniek voor onze heerlijke, natuurlijke dranken. Onze processen zijn gemoderniseerd. Onze dranken worden nu in flessen afgevuld, van koolzuur voorzien en gepasteuriseerd, zodat elk product langer houdbaar is. Het enige wat in al die tijd niet is veranderd, is onze inzet voor een superieure smaak.